0.00 

Články

[Zmena telesnej kompozície]

Aký je Váš cieľ, prečo ste začali s cvičením, akú zmenu by ste chceli dosiahnuť na svojej postave? Takmer každý kto začína s cvičením odpovedá na otázky, že chce trochu spevniť, nabrať či vyrysovať svaly. Ideálne by bolo všetko naraz, za čo najkratší čas. Táto predstava je krásna, ba priam rozprávková a to doslova. Ale je vôbec možné nabrať svalovú hmotu a súčasne zhodiť tuk, kilá navyše?

[5 varovných signálov, že máte nedostatok bielkovín]

Bielkoviny sú zodpovedné nielen za tvorbu svalovej hmoty, ale sú stavebným blokom enzýmov, kože, vlasov a hormónov v našom tele. Hoci vo všeobecnosti ľudia konzumujú dostatok bielkovín, je dobré byť oboznámený s ich prípadným nedostatkom, ktorý môže viesť k nežiadúcim účinkom. V tomto článku sa pozrieme na 5 varovných signálov, ktoré môžu indikovať nedostatok bielkovín vo Vašom jedálničku.

[Prírodný zázrak menom ASHWAGANDHA]

Vzácna rastlina pôvodom z ďalekej Indie. Môžete ju nájsť aj pod iným názvom, ako Indický ženšen, Withania opojná, či Zimná čerešňa. Rastie prevažne v severnej Afrike, na Blízkom východe a v Indii. Rastlina dorastá do výšky 1-1,5 metra. To čo považujeme za liečivé, dokonca prečo ju možno zaradiť medzi podobné prírodné zázraky, ako je napr. aloe vera, je jej koreň. Už dlhé roky je používaná v Ajurvédskej medicíne a je považovaná za jednu z najdôležitejších bylín.

 

[Ako spoznáš problémy s estrogénom? Tieto symptómy neignoruj!]

O tom, čo spôsobuje mužom úbytok, prípadne nadbytok testosterónu sa už čo to popísalo, no len málo článkov sa venuje opačnému pohlaviu a problémom, s ktorými sa potykajú v prípade nedostatočného množstva tohto hormónu, alebo naopak v prípade jeho nadmerného množstva v organizme. 

[Keď strácaš motiváciu]

Už ste sa rozhodli urobiť prvý krok pre svoje vysnívané telo. Začali ste chodiť cvičiť, aj ste si zmenili stravovacie návyky, predsa máte pocit, že akosi to nefunguje, neidú Vám kilá dole, nemáte tehličky na bruchu? Nezúfajte a hlavne nestrácajte nádej a motiváciu! Poďme sa na to pozrieť spolu, aké môžu byť dôvody, ktoré brzdia Váš progress.

[Kompletný návod pre bombastické krivky]

Január beží a väčšina z nás sa vehementne snaží dostať po sviatkoch opäť do formy. Možností je veľa, avšak podľa nášho názoru nič lepšie neexistuje pre formovanie a spevnenie tela ako silový tréning kombinovaný s kardio tréningom v rozumnom rozsahu. Nielen kulturisti a fitnessky trénujú so železom v posilňovni. Túto formu pohybu využívajú  aj herci, modely, a ako doplnkový šport aj iní vrcholoví športovci.

[Tréningový plán na objem pre začiatočníkov]

Potrebuješ na seba už konečne nalepiť  hmotu ? (pozor, hlavne svalovú)

Nevieš ako na to? Motáš sa v posilke a sám nevieš koľko čoho?

Nech sa páči, tréning ako pre Teba

[Guľatý zadok je snom každej ženy, prinášame Vám 5 tipov, ako na to]

Mnoho žien túži po pevnom a guľatom zadku, s ktorým sa nebudú hambiť vybehnúť na kúpalisko, dovolenku alebo aj len sa pozrieť na samú seba do zrkadla a byť so sebou spokojná. Často však môžeme vidieť vo fitnesscentrách, že ich tréning opomína ťažké váhy, cviky zamerané na túto partiu alebo opačný prípad, kedy je zadok najčastejšie precvičovanou partiou v celom týždni. Zadok samotný predstavuje najväčší sval ľudského tela z hľadiska množstva svalovej hmoty, ktorou disponuje. Zadok je zapájaný pri väčšine cvikov určených pre precvičenie nôh, avšak je možné zamerať sa výlučne na túto partiu vo Vašom tréningu a zlepšiť tak jeho zovňajšok. Nasledujúcich 5 tipov, Vám pomôže pri zostavovaní tréningu zameraného práve na túto partiu.

[Čo robiť so stagnujúcimi lýtkami?]

Lýtka sú vo veľkej miere ovplyvnené genetikou, zrejme najviac zo všetkých svalových skupín, keďže v prípade, ak nie ste geneticky obdarený, bude trvať aj niekoľko rokov, kým sa Vám podarí, čo to nalepiť na túto svalovú partiu. Naproti tomu, sa môžeme stretnúť s prípadmi cvičencov, ktorí túto partiu ani nemusia precvičovať a ich lýtka sú aj tak enormne veľké vzhľadom k ich postave. Ako sme už povedali lýtko a jeho veľkosť závisí od genetiky, no ide najmä o upnutie tohto svalu na nohe, na základe čoho je možné povedať, či bude mať daný cvičenec problém vybudovať svalovú hmotu, v tejto oblasti alebo nie.

[Druhy kreatínu a spôsob ich výberu]

Súčasný trh ponúka množstvo druhov kreatínu, čo môže byť pre človeka, začínajúceho s cvičením mätúce. V tomto článoku sa preto zameráme, na objasnenie využitia základných druhov kreatínu, s ktorými sa môžete stretnúť počas Vášho hľadania vhodného doplnku výživy.

 

[5 pravidiel, pre správne precvičenie brušných svalov]

Väčšina návštevníkov fitness centier a fitness nadšencov, túži po vyrysovanom six-packu alebo aspoň po plochom bruchu, ktoré nevytŕča z pod trička, a preto v snahe dosiahnuť tento cieľ, venujú všetku svoju pozornosť cvikom brucha, vykonávajú enormné množstvá brušákov len, aby kocky boli viditeľné. Avšak, po čase zistia, že toto snaženie nemá až taký efekt, ako by si predstavovali a zistia, že samotné precvičenie brušných svalov nepovedie k ich viditeľnosti a tento efekt je možné dosiahnuť, len prostredníctvom úpravy jedálnička. Ak ste sa už dopracovali k zostrojeniu plnohodnotného jedálnička, využitím nasledujúcich 10 pravidiel môžete zefektívniť Váš tréning brušných svalov a podporiť tak ich celkové zlepšenie, ktoré povedie k lepšej stabilite Vášho tela.

[Ako pristupovať k tréningu rúk]

Vo fitness centrách môžeme vidieť cvičencov neustále predvádzať rôzne variácie bicepsových zdvihov alebo sťahovania kladiek, s cieľom získať nejaký ten centimeter naviac na svojich pažiach, avšak v niektorých prípadoch môže ísť o zle zostavený tréning, ktorý zapríčiňuje ich stagnáciu. V nasledujúcich kapitolách sa pozrieme na to, akým spôsobom je možné zostaviť si efektívny tréning paží, ktorý sa zameria na všetky časti jednotlivých svalov rúk.

[Zostavenie správneho tréningu nôh]

Tréning nôh je pre mnohých cvičencov strašiakom, nakoľko ide o náročný tréning nielen po silovej stránke, ale aj po stránkach vytrvalosti a kondičky. No z hľadiska funkčnosti nášho tela, je nesmierne dôležité aby spodná časť tela bola dostatočnou oporou vrchnej časti, pretože oslabené nohy a lýtka môžu viesť v budúcnosti k problémom s kolenami, kĺbmi alebo šľachami, nehovoriac o tom, že svalový rozvoj vrchnej časti zaznamená po určitom čase stagnáciu, bez správneho tréningu nôh. Nejde teda len o vizuálnu stránku Vášho tela, ale aj o zdravotnú, ktorú netreba opomenúť.

[5 superpotravín, pre lepšie zdravie]

V nasledujúcich podkapitolách si priblížime päť „superpotravín“, ktorých použitie vo Vašom jedálničku, bude viesť okrem nových svalových prírastkov k zlepšeniu Vášho zdravia, pretože navštevovanie posilňovne by nemalo byť len o Vašom výzore, ale aj o tom, aby ste sa zdravo cítili.

[10 pravidiel bodybuildingu]

Každý, kto sa snaží o vybudovanie svojej vysnívanej postavy sa určite stretol s obdobím, kedy hoci robil všetko správne, ďalšie výsledky sa nedostavovali. Niekedy môže ísť o drobné chyby, ktoré si človek ani neuvedomuje pri svojom snažení. Pri bodybuildingu platí taktiež pravidlo – všetkého veľa škodí, treba si preto nájsť správnu cestu, ktorá Vás povedie k vytúženým cieľom. Nasledujúce pravidlá upozorňujú na chyby, ktorých odstránenie z Vášho denného režimu, môže poviesť k novým svalovým prírastkom.

[Hovädzí proteín a jeho využitie]

Trh s doplnkami výživy ponúka na výber množstvo druhov proteínov, až sa človek pri nich môže stratiť. Rozhodli sme sa preto, ponúknuť Vám objasnenie jedného z týchto druhov – Hovädzí proteín. Tento druh proteínu, prvý krát urzrel „svetlo sveta“ v roku 2009, kedy bol prvý krát predstavený na trhu s doplnkami výživy. Od tejto doby si prešiel viacerými variáciami, avšak v súčasnosti sa najčastejšie môžeme stretnúť s formou hovädzieho izolátu alebo hovädzieho hydrolizovaného izolátu.

[Fitko v lete môže omrzieť, pridajte k nemu aj iné aktivity]

Pomaly prichádza leto, väčšina z nás už naň formu spravila a ak nie, tak ju ešte dobieha vo fitku. Ak však rozmýšľate, nad zmenou a fitka máte už pomaly, ale isto dosť, priblížime Vám zopár možností, ako vyplniť čas v lete aktivitami, ktorými spálite dostatočné množstvo kalórií, aj v prípade, ak nebudete zatvorení v posilňovni.

[Stravovanie, ako spôsob zabezpečenia svalového rastu]

Mnohí z nás sa určite ocitli v bode, kedy neboli schopní dosiahnuť nový svalový rozvoj, hoci ich tréning, technika cvičenia a suplementácia boli nastavené na 100%. Niekedy si to možno ani neuvedomujeme, ale strava veľkým spôsobom ovplyvňuje schopnosť tela tvoriť nové svalové tkanivo a zabraňovať jeho odbúravaniu. Pozrieme sa preto na to, akým spôbosom je možné upraviť stravovanie tak, aby bolo zabezpečené vytvorenie podmienok pre možnosť tvorby novej svalovej hmoty.

 

[Neil „Yoda“ Hill a jeho tréningový princíp Y3T]

Fanúšikovia bodybuildingu sa určite stretli s viacerými variáciami tréningových prístupov, ktoré nasledujú aj hviezdy profiligy IFBB. Jedným z týchto prístupov je aj Y3T, od známeho špecialistu na predsúťažnú prípravu Niela Hilla, ktorý je trénerom Flexa Lewisa (7 násobného Mr. Olympia 212), ako aj Williama Bonaca (Finalista Mr.Olympia 2018). Jeho prístup je založený na kombinovaní „ťažkých tréningov“, kde sa počet opakovaní pohybuje v rozmedzí od 6 do 12 opakovaní s „ľahkými tréningami“, pri ktorých sa táto hranica posúva do rozmedzia od 20 do 80 opakovaní. Týmto spôsobom je podľa „Mr. Yodu“ možné predísť prípadným zraneniam, ktoré vznikajú v prípade neustáleho ťažkého tréningu.

[CLA a jeho využitie]

CLA je možno pre mnohých ľudí neznámy produkt, ktorý je ponúkaný takmer každým výrobcom doplnkov výživy. Preto sme sa rozhodli objasniť jeho využitie vo Vašom jedálničku a priblížiť, akým spôsobom by mal byť dávkovaný a aké je jeho využitie.

 

 

 

 

 

 

 

[Predstavujeme vám bodyfitness divu Adelu Ondrejovičovú]

Jej meno pozná každý, kto sa pohybuje vo svete fitness a bodybuildingu. Táto kráska je momentálne bezkonkurenčne najlepšou bodyfitness pretekárkou, známou nielen u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí. Obdivujú ju ženy aj muži a fanúšikov na sociálnych sieťach má z celého sveta.

[Zásady a spôsoby stravovania pri paleo diéte]

Paleo diéta sa stala jednou z najvyhľadávanejších spôsobov stravovania posledného desaťročia. Tento spôsob stravovania si osvojilo mnoho ľudí, ktorí túžia po strate nadbytočných kilogramov. V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, ako by ste sa mali počas tejto diéty stravovať, aké sú jej zásady a aké spôsoby dodržiavať pre získanie maximálnych benefitov.

[Omega-3 mastné kyseliny a jej účinky]

Omega-3 patria v súčasnosti medzi najpoužívanejšie doplnky výživy. Mnohí však doteraz netušia, ako vlastne nášmu telu prospievajú a aké sú účinky ich dodatočnej suplementácie. 

[Ako dlho trvá naturálne vybudovanie svalov?]

Vo viacerých článkoch sme sa sústredili na tréningy, stravu a doplnky výživy napomáhajúce tvorbe novej svalovej hmoty. Za aký čas však môžete očakávať prírastok novej svalovej hmoty pri dodržiavaní všetkých vyššie spomenutých elementov? Odpoveď na túto otázku závisí od viacerých faktoroch, ktoré si priblížime v nasledujúcom článku.

[Rozhovor s Matúšom Tomalom]

Matúš Tomala je náš talentovaný 19-ročný motokrosár, ktorý sa tejto športovej disciplíne venuje už od útleho veku 7 rokov.

[Benefity užívania Vitamínu C]

Vitamín C je neesenciálnym vitamínom, ktorý si naše telo nedokáže samostatne vyprodukovať, preto je potrebné dopĺňať ho prostredníctvom potravy alebo výživových doplnkov. Užívanie vitamínu C prináša viaceré benefity, ktoré podporujú naše zdravie. V tomto článku vám ich niekoľko predstavíme.

[Zvýšenie testosterónu prostredníctvom správnych potravín]

Vo väčšine prípadov sa návštevníci fitness centier snažia o dosiahnutie novej svalovej hmoty a o zachovanie nízkeho percenta tuku. Tieto ciele sú vo veľkej miere ovplyvnené hladinou testosterónu, ktorou daný cvičenec disponuje, keďže testosterón ovplyvňuje schopnosť tela naberať svalovú hmotu, schopnosť tela spaľovať tuk a taktiež je zodpovedný za správnu funkciu pohlavných orgánov u mužov. 

[10 pravidiel pre správny tréning]

Snažíte sa nabrať novú svalovú hmotu, no nedarí sa vám to aj napriek pocitu, že pre to robíte maximum? Dávame vám do povedomia 10 pravidiel, ktoré môžete zakomponovať do vašich tréningových rozpisov a dosiahnuť tak zlepšenie, prípadne nárast problémových partií. 

[Ketogénna diéta - aké sú jej výhody a nevýhody?]

Súčasným trendom v rámci diét je prikláňanie sa výlučne k jednému štýlu stravovania a zatracovanie či stránenie sa všetkých ostatných ako čert kríža. Je náročné zobrať si z každej diéty len jej pozitívne stránky, nehovoriac o tom, že človek sa medzi toľkými informáciami stráca. Navyše, na každú diétu existuje nespočetne veľa názorov. Rozhodli sme sa preto priblížiť vám jednu z nich a poukázať na jej výhody a nevýhody bez subjektívneho názoru. Jej názov je ketogénna diéta. 

[Nová svalová hmota č.3]

Tento tréningový princíp je založený na 8-týždňovom tréningovom cykle, ktorý je rozdelený do dvoch fáz. V priebehu tréningu sa vykonávajú tri základné cviky, ktoré môžu byť doplnené o cviky zamerané na lýtka alebo brucho. Tento tréningový prístupje náročný na regeneráciu, preto vám odporúčame prvý týždeň vynechať akékoľvek doplnkové cviky. Až následne sa sami rozhodnete, či je vaše telo schopné ich zvládnuť.

[Sex Bomb a jeho účinky]

Produkt „Sex Bomb“ je určený pre ľudí, ktorých trápia problémy s libidom a nedostatočným prekrvením pohlavných orgánov. Vďaka kombinácii prírodných zložiek pomáha obom pohlaviam dosiahnuť požadovaný účinok dlhodobo. 

[Tréningový systém FST-7 (2. časť)]

Keďže záverečné série sú vykonávané po náročných ťažkých cvikoch, bude najvhodnejšie zvoliť si pre dosiahnutie maximálneho „napumpovania“ skôr izolované cviky na strojoch alebo kladkách.

[Tréningový systém FST-7 (1. časť)]

FST-7 je tréningový systém, ktorý vytvoril skúsený tréner a fitness guru – Hany Rambod.  Jeho zverencami boli aj víťazi prestížnej súťaže Mr. Olympia – Jay Cutler a Phil Heath. Princíp, na ktorom je založený systém FST-7, je dostatočné prekrvenie precvičovanej partie. 

[Ako si vybrať dobrého osobného trénera]

Ľudia ma často oslovujú s prosbou, či im poradím so stravou alebo doplnkami výživy. Občas sa na mňa obrátia aj tí, ktorí už svojho trénera majú a „poctivo“ s ním cvičia už dlhší čas.

[Dopraj si správny oddych]

 

Blíži sa koniec roka, čas kedy človek hodnotí svoje dosiahnuté úspechy v uplynulom roku a taktiež kedy vzduchom prúdi vianočná atmosféra. Toto obdobie je pre väčšinu športovcov oddychovým a mnoho z nich zaraďuje v tomto období oddychové aktivity, prípadne nechávajú svoje telo odpočívať.

 

 

[Ako prežiť Vianoce a zároveň zostať vo forme]

V zime zvykneme jesť kaloricky bohatšie jedlá, obzvlášť v období sviatkov. Vianočné maškrtenie však môže byť aj vyváženejšie. Stačí iba zamerať sa na zdravšie recepty a nezanedbať pravidelný pohyb.

[Predstavujeme vám spoločnosť NAPA]

Spoločnosť NAPA je jednou z najrýchlejšie rastúcich značiek na európskom trhu, na ktorom figuruje už od roku 2013. Od svojho vzniku sa jej podarilo osloviť distribútorov z Írska, Malty, Albánska, Nemecka, Veľkej Británie a Slovenska. Jej doplnky sa vyznačujú skvelou chuťou a rozpustnosťou, čím si získali svoju vernú klientelu, a v budúcnosti plánujú rozšíriť svoje portfólio o ďalšie produkty najvyššej kvality.

[Mikulášska nádielka:vymenili sme čokoládky a cukríky za vitamíny!]

December je mesiacom, počas ktorého sa tešíme na rôzne sladkosti a chutné jedlá, ktoré však nie sú pre naše zdravie prospešné. Navyše, ide o chladné obdobie, v ktorom si naša imunita zaslúži posilnenie. O radách pre správny výber výživových doplnkov sme sa porozprávali s majsterkou sveta NABBA/WFF v bikiny fitness MVDr. Tímeou Juhásovou, ktorá poskytuje výživové poradenstvo pre Global Fitness.

[Nová svalová hmota – 2. časť]

Tento tréningový prístup je zameraný na zvýšenie sily a svalovej hypertrofie. Podobne ako pri Push and Pull systéme, aj pri Bear routine je dôležité dbať na dostatočný príjem živín, telesnú regeneráciu a zamedzenie stresu. Tento tréningový prístup nie je vhodný pre začiatočníkov (trénujúcich menej ako 2 roky), ktorí zatiaľ nenadobudli dostatočné znalosti pre správne technické prevedenie základných cvikov s voľnými váhami. Je vhodný skôr pre pokročilých, ktorí zaznamenali stagnáciu v už dlhodobo zaužívanom tréningu s cieľom nadobudnutia novej svalovej hmoty. 

[Budujte svalovú hmotu nielen počas dňa, ale aj v noci]

​Aby bolo možné vybudovať svalovú hmotu, je dôležité vykonávať silové tréningy, ktoré vyvolávajú v tele procesy potrebné k tvorbe nových svalových buniek. Vykonávaním silových tréningov produkuje telo vyšší počet proteínových molekúl, ktoré sú potrebné pre vykonávanie samotného cvičenia. Konzumácia aminokyselín po silovom tréningu zvyšuje proteínovú syntézu, telo je preto v tom čase schopné prijať väčšie množstvo bielkovín ako obvykle. 

[Nemusíš jesť menej, stačí jesť správne]

Napriek tomu, že sa v súčasnosti nepripravujem na súťaž, cvičím pravidelne a stravujem sa tak, aby som bola so svojou formou spokojná aj mimo súťažného obdobia a išla príkladom mojim zverenkyniam aj všetkým, ktorí ma sledujú ...

[Predstavenie značky Applied Nutrition]

Anglická značka Applied Nutrition, vznikla v roku 2008 a v tom čase ponúkala menšiu škálu produktov. V roku 2014 však bola pôvodným majiteľom odpredaná, výrazne rozšírila svoje portfólio a prešla redizajnom. Každý jej produkt je pred samotným uvedením na trh testovný v reálnych podmienkach, na aktívnych športovcoch. Deklarované účinky produktov sú vďaka tomuto testovaniu vždy zaručené.

[Predtréningové formuly a ich význam]

Určite poznáte ten pocit, keď prídete domov z práce či zo školy a napriek tomu, že ste pôvodne mali chuť cvičiť, vaše plány sa rozplynuli z dôvodu straty energie a motivácie. Ak ste už tento pocit zažili, mali by ste uvažovať (ak ste ich doteraz neskúšali) nad predtréningovými formulami, ktoré vám napomôžu prekonať stav „oťapenia“ a nakopnú vás pred ďalšou fyzickou aktivitou.

[Aký by mal byť denný príjem bielkovín každého kulturistu?]

Pre zabezpečenie rastu svalstva a dobrého výkonu počas tréningu je pre každého kulturistu kľúčové, aby prijal dostatočné množstvo bielkovín. Napriek tomu, že mnohí kulturisti pristupujú k tejto problematike štýlom „čím viac, tým lepšie“, nemusí to byť vždy správna cesta. Najmä, ak vezmeme do úvahy, že nadmerná konzumácia proteínov zaťažuje obličky. Poďme sa spoločne pozrieť na faktory, ktoré nám pomôžu určiť správne dávkovanie bielkovín.

[Nová svalová hmota – časť 1.]

Blíži sa obdobie zimy a vaše telá budú takmer celý deň zakryté v niekoľkých vrstvách oblečenia, preto ide o najlepší čas pre naberanie novej svalovej hmoty. Tento proces so sebou prináša aj naberanie určitého percenta tuku, ktoré vás však počas tohto obdobia nemusí trápiť. Musíte však vedieť odhadnúť, kedy priberáte až príliš veľa tuku na úkor svalovej hmoty.

[Diéta = strata svalovej hmoty. Ešte stále to platí?]

Pre naturálnych športovcov je dosť frustrujúce vidieť, ako si niektorí „profíci“ počas diéty krásne vyrysujú ťažko nabraté svalstvo, a to so žiadnou alebo minimálnou stratou svalovej hmoty, ale o to vyššou stratou tuku. Čo má však robiť naturálny atlét, aby docielil rovnaký efekt ako profesionál?

[Vegáni POZOR!]

Vegánstvo môže znamenať pre každého priaznivca niečo iné. Niekto ho vníma ako spôsob stravovania vylučujúci konzumáciu živočíchov a živočíšnych produktov, iní ako filozofiu či životný štýl.

[Proteín nie je doping!]

Často sa stretávame s nie príliš lichotivým názorom na výživové doplnky, hlavne na tie športové. Ľudia ich mylne považujú za doping a označujú poctivých športovcov ako "sypačov". Odmietajú kvalitnú suplementáciu len preto, lebo si myslia, že sú to steroidy.

[Ako zostať fit počas dovolenky]

Pomaličky začiname rozmýšlať nad letnými dovolenkami, plánujeme, snívame a verím, že tak ako ja, aj vy pracujete na sebe, športujete, aby ste sa v lete cítili čo najlepšie v plavkách. Ako ale nepokaziť výsledok tej tvrdej driny za pár dní dovolenky? Zostavila som pre Vás 5 tipov, ako sa nevrátiť domov z dovolenky s kilami navyše a so zlým pocitom zo seba.

[Tri kroky k plážovej forme]

Ak neveríte na zázračné triky a tipy, ako rýchlo a bez námahy schudnúť, nechajte si poradiť od profesionálov. Majsterka sveta NABBA/WFF v bikiny fitnes Košičanka Tímea Juhásová sa riadi jednoduchou matematikou. Výdaj energie musí byť väčší ako jej príjem. Ako správne na to?

[SEZÓNA JE TU: Ak radi športujete, čítajte! Toto vám pomôže]

Už 30 minút vytrvalostného športu denne dokáže urobiť s vaším telom zázraky. Dôležitá je pravidelnosť a dôkladná starostlivosť o organizmus. V oblasti vhodnej výživy a doplnkov si môžete nechať poradiť odborníkmi z košickej predajne Kompava. Tí sa športu venujú profesionálne.