0.00 

Nemusíš jesť menej, stačí jesť správne

Napriek tomu, že sa v súčasnosti nepripravujem na súťaž, cvičím pravidelne a stravujem sa tak, aby som bola so svojou formou spokojná aj mimo súťažného obdobia a išla príkladom mojim zverenkyniam aj všetkým, ktorí ma sledujú.

Či som v príprave, alebo nie, v mojom jedálničku podstatný rozdiel nie je. Líši sa najmä množstvo. Základom ostáva aj naďalej mäso (kuracie, morčacie, hovädzie) a ryby. Tie dopĺňam o porciu zeleniny, ryže, batátov alebo celozrnných cestovín. Medzi hlavnými jedlami si doprajem niečo ľahké a zdravé. Je to buď ovocie, grécky jogurt, alebo kvalitnú proteínovú či ovsenú tyčinku. Všetko sa snažím prispôsobiť času tréningov.

MÔJ JEDÁLNIČEK

RAŇAJKY:

  • ovsená kaša + hrsť bobuľovitého ovocia + zelený čaj
  • 2 celé vajíčka + 1 bielok (buď varené alebo pripravené na olivovom oleji na rôzny spôsob) + porcia zeleniny + kúsok celozrnného pečiva + zelený čaj

DESIATA:

  • 1 ovocie (jablko, banán) alebo (po rannom tréningu) 1 dávka proteínu Diet Whey + 1 banán

OBED:

  • cca 100 g mäsa na prírodno (kuracie/morčacie prsia, hovädzie, ryby - tilapia, treska či losos) + čerstvá/grilovaná zelenina + ryža/batáty/celozrnné cestoviny + voda s citrónom

OLOVRANT:

  • grécky jogurt alebo (ak ma čaká večerný tréning) ovsenú tyčinku Monster Flapjack

VEČERA:

  • cottage cheese alebo 4 vajíčka (1- 2 žĺtka) + paprika, uhorka, šalát + kúsok celozrnného pečiva/knäckebrot

PRED SPANÍM:

Jedlo si pripravujem na olivovom oleji a stále striedam druhy mäsa a zeleniny . Pijem čistú vodu s citrónom, nesladené čaje a minerálne vody. Vyhýbam sa bielemu rafinovanému cukru, vyprážaným a mastným jedlám, sladeným nápojom a alkoholu.

Svoje občasné chúťky na sladké zaháňam proteínovými tyčinkami či rôznymi proteínovými delikatesami, ako napr. Applied čokoládový mousse. Raz do týždňa si však doprajem aj nejaký malý hriech, čo u mňa znamená kvalitnú čokoládu alebo celozrnnú pizzu s prosciuttom a rukolou.

VÝŽIVOVÉ DOPLNKY

RÁNO:

PRED TRÉNINGOM:

POČAS TRÉNINGU:

PO TRÉNINGU:

NA OBED:

VEČER PRED SPANÍM:

Počas jesene a chrípkovej sezóny zaradím aj Multi-Vitamin Complex od Applied Nutrition, a keď sa potrebujem nakopnúť, tak si dám 1 gél ABE (Applied Nutrition) 15 minút pred cvičením.